Wednesday, January 03, 2007

Racó de missa

Hem passat la nit pels volts de Cornudella a on l'ambient d'escalada és molt present. Cornu es a l'escalada el que Hawai es al Surf. Anem a dormir a l'ermita de Sant Joan a on ens trobem amb en Sergi.

Volem pujar al Racó de Missa. El Montsant i especialment el Racó de missa és una de les millors escoles d'escalada... del món. No tinc cap dubte. La primera vegadea que veus les ves et quedes bocabadat. Plaques infinites plenes de forats. Desploms inversemblants. Malauradament també és un sector molt freqüentat sobretot a l'hivern a on s'apleguen escaladors d'arreu del món. Sembla una petita Babel.

Aforundament en general hi ha més presa de la que sembla a primer cop d'ull. De totes maneres no es un sector fàcil. Fins i tot els sisés son difícils i l'escalada d'hipercontinuitat amb vies de 30 metres de mitjana es molt exigent. Ni em plantejo escalar de primer amb la baixa forma que porto.

Segons la numeració de les ressenyes del número 199 del Desnivel vem fer:

- 12 (6b+, *). Més de 30 metres. No és una via exactament de continuitat sinó més aiat un seguit de seccions de resistència amb trams més fàcils entre mig. No és gens fàcil, jo ben bé li posaria 6c dur...

- 28 (7a, ***). Continuitat bestial d'una qualitat alucinant. Una placa ben recta amb forats per tot arreu, en general bons. El pas més difícil... l'últim. La veig factible, a una temporada de distància.

- 30 (6c+, **). Més difícil que l'anterior tot i que el grau no ho reflecteixi. Més repos però algún pas més complicat. En tot cas una altra meravella.

Al recollir ens trobem amb una posta de sol com hi ha poques. I cap a casa a fer el cap d'any!

2 comments:

Anonymous said...

Ei molt bones! Acabo de descobrir el teu blog ;) Veig pero que estas en forma... ja m'agradaria a mi poder posar-me (ni que sigui en toprope) a les vies que vas provar :P

Salut i endavant amb el blog, t'anire seguint :)

Josep Rivera said...

uf! patint molt, els amics em monten les vies ;-) en tot cas el racó de missa s'ha d'anar a visitar tart o d'hora!