Wednesday, January 10, 2007

Collserola collseroleta

Sortideta en bici per estrenar el GPS d'en Sergio. Després de fer servir l'aparell sol puc dir que no m'imagino la vida sense ell. ;-)

No té prou pantalla com per mostrar un mapa detallat però marca la posició i a més si li carregues alguns punts de la ruta que vas a fer et senyala la direcció que cal seguir. Evidentment el dissseny dels punts escollits és clau. No té sentit agafar un punt en mig d'un camí però és del tot necessari marcar les cruïlles. És brutal comprovar com et va indican els metres que et manquen fins al proper control i com t'indica la direcció a seguir a partir d'allí. A més guarda la ruta (que despés pot veure amb el Google maps o similars), registra el desnivell, la distància i la velocitat. I té pulsómetre. Gwäy!

Com a primera prova cal dir que és una aparell petit i senzill que si es fa servir com Deu mana no necessita d'eines complementaries. Això sí, el mapa a la motxilla per si un cas.

Com que tots dos vem dormir més aviat poc o poquíssim la cosa va ser tranquil·la. Vem seguir una superclàssica que consisteix en pujar de Sant Feliu a la Carretera de Molins per baixar a les Planes de Vallvidrera, pujar al Tibidabo fent una elagant volta per darrera y tornar a casa per la Carretera de les aigües (que han mig asfaltat).

En total uns 30km. I el desnivell? Ayy, aquí tenim un problema de ddefinició. Les cames em deien 600/700m i efectivement calculant pujades/baixades sobre el mapa això és el que vem fer. Però l'aparell donava 900m. La diferència es deu a que trams plans com la carretera de les aigües son micropujades/microbaixades constants que el gps registra i va sumant. Així doncs quin registre és vàlid? Tant se val, el cas es seguir un únic criteri. En aquest cas m'apunto 600m perquè estic més acostumat a la forma de mesurar tradicional. Pero de fet:

600m amb trams zones planes trencacames = 900m

No?

No comments: