Thursday, December 28, 2006

Bloc!

Estic aprofitant les estones lliures de les festes per fer una miqueta de bloc que és una activitat que va bé en aquests dies curts i suposadament freds.

Dia de Sant Esteve vaig escapar a Sant Joan de Vilatorrada. Des de Sant Feliu son 40 minuts de cotxe. Era la priemra visita a la zona i em vaig quedar parat. Té un aire a Fontenbleau. Hi ha foça blocs (més de cent?), places, rocs realment alts. Però la principal similitud amb l'escola francesa consisteix en que acabes com si t'hagués passat un camió per sobre: apallissat!. Es una escola a on tens opcions. Si no t'agrada un bloc te'n vas a un altre perquè tens a on escollir. En tot cas es una de les millors zones de bloc de Catalunya juntament amb el Cogul i Can Boquet. La roca es una mena d'arenisca gruixuda (o conglomerat fi) que acaba amb la pell.

Roca: Sempre tens alguna cosa pels peus i hi trobem tota mena de preses, romes, fissures horitzontals, forats, regletes...

Cróquis i ressenyes: Les ressenyes publicades a Blocandeker son molt bones.

Com arribar-hi: Des de Sant Feliu cal agafar la NII, desviar-se cap a Monistrol i seguir fins a Manresa. Un cop allí seguirem totes les indicacions que marquen Manresa Oest. Al sortir anem a parar a una rotonda. Seguirem cap a Sant Joan de Vilatorrada. Passem de llarg el primer desviament que entra al poble i agaffem el segon cosa que ens situa a la carretera ue porta a Calaf. El cróquis de Blocandeker és molt aclaridor. Seguim la carretera fins just uns metres més enllà del punt kilométric que marca el km4. Aleshores agafem una pista que surt a les "4" o a les "5" i la seguirem 800/900 metres fins a trobar un desviament a ma esquerra. El seguim uns 200m més i ja estem al pàrquing del dipòsit.

Comparat amb Sant Joan, Can Boquet és un altre mon. El granit té un carisma especial però la veritat és que ni ofereix tantes possibilitats ni cansa tant. Fas més força de dits que amb el cos. La cosa és anar combinant, no?

No comments: