Tuesday, October 23, 2007

Integral whiskeria




Via amb més caràcter i més austera del que dóna a entendre la ressenya. Ideal per a cordades bregades en ascensions montserratines. Marc incomparable: un autèntic niu d'àguiles que domina tota la Canal de Migdia. A l'artificial les peces estan molt separades - estreps i ungla recomanables. Últim tram de (no IV, no V sinó) V+ molt exposat i que a més ha estat retroequipat - han volat els parabolts restant la ferralla original totalment inútil. Sense reunió competent al cim, la millor opció és anar al ràpel que està a l'altra banda de l'agulla. Tot i que la baixada fa poc menys de 60m és millor fraccionar-la en dos ràpels de 30m per perill de pendolitis aguda. Encabat cal remuntar la canal a peu i amb tendència a la dreta, travessant l'abocador de l'antic restaurant, fins a arribar al camí de Sant Jeroni. Cap a baix per la llarguíssima canal de Sant Jeroni.

Activitat realitzada per en Joan, Toni, David, Roger i un servidor.

La ressenya es d'en Ballart, per si no quedava clar...

4 comments:

Xavi said...

Hola Josep, felicitats per la repetició. Em sembla que no es fa molt aquesta via, més que res per la llarga aproximació.Jo vaig fer el Gegant fa anys i tenia aquesta via a la llista per tornar-hi perquè sembla atractiva. Suposo que si han tret els parabolts deuen quedar les xapes velles no? Quan dius que és inútil la ferralla vella vols dir que ja no es pot fer l'artifo de l'últim llarg??? Adéu

PGB said...

Carai Josep... aneu forts!

Sort de l'aclaració de la ressenya d'en Ballart... sino no ho hauriem sabut pas! :P hehehe

Vinga forts, a reveure! ;)

Josep Rivera said...

Hola,

amb ferralla volia dir xapes antigues força deteriorades. Son cargols posats com a burins, concretament dues peces en els vint metres de la placa final que es fa en lliure. curiosament a l'artifo, a on si caus caus poc, no s'han tret els parabolts. Estan una mica separats però nous. A mi no em sembla bé...

Xavi, quina altra via hi ha al gegant? El llarg final que vas fer es el que descric, entenc que està compartit amb una mena d'"aresta Brucs".

Xavi said...

Bé, jo recordo pujar per la via Normal, que fa un llarg flanqueig a l'esquerra fins a trobar la reunió de l'aresta i pujar per l'últim llarg que veu fer (on coincideixen la Normal i la Whiskeria), si mal no recordo.